Винно-гастрономічний тур по Апулії
Италія

Винно-гастрономічний тур по Апулії

від
84 000 грн з особи
Доступні Дати:
13 июл. - 20 июл.
8 днів

Опис турів

Апулія – це земля Святого Миколи чудотворця, яка омивається двома морями та закохуюча в себе нескнченними оливковими гаями, виноградниками, золотими дюнами, ласковим сонцем та блакитним небом

Апуляя – це край великої історії та незвичайної архітектури,вікових традицій та потрясаючої селянської кухні, яка по праву є самою найзнаменітішоюу світі

В нашому турі ви поринете в життя півдня та відчуєте себе справжнім італійцем !

Розміщення в масерії. Це значні середньовічні будинки аристократів
Масерії – обличчя Апулії. Вони розташовані у вікових оливкових гаях та поруч з  оливами-велетнями є мовчазними свідками великої історії італійського коблуку. Слово «масерія» можно перекласти як «ферма».

Обід в рибному ресторані на березі моря. На Вас чекатимуть приголомшлеві закуски та блюда із свежої риби та морських продуктів, а також, відмінні вина!

Вільний час

Увечорі дбайливими руками господарів масерії для вас буде приготована ексклюзивна вечеря з екологічно чистих продуктів

Після сніданку зустріч із гідом
Ви відправитесь в Поліньяно-а-маре. Це чарівне містечко розташоване на скелі, де з панорамних майданчиків відкривається дивовижний вид на бухту, морські гроти та неосяжне море…

Далі переїзд в Барі – столицю Апулії.

Це місто в античні часи було маленьким рибацьким селищем, але в ХІ віці Микола- Чудотворець змінив долю Барі...

На вечерю Вас чекає хозяїн місцевої тратторії, яку Michelin кожен рік рекомендує у своєму путівнику. Апулійська кухня – відома на весь світ не тільки великою кількістю найсмачніших блюд, приготованих по страодавнім традиційним рецептам але й їх якістю. Червона  земля, два моря, сонце та клімат подарували неповторний смак тому, що тут зрощують и виробляють. Місцеві фермери пишаються своєю біологічною та екологічною чистою продукцією, а хозяї ресторанів подають до столу усе саме найсвіжіше та найсмачніше !

Після сніданку зустріч із гідом в рецепції готелю.
На Вас чекає візит сімейного господарства по виробництву сирів в Фазано, яке славиться виробництвом бурати, моцарели, скаморци та качиокавалло… Ці апулійські сири обожнує увесь світ ! Потомствені сировари відкриють Вам усі секрети приготування м'яких та твердих сирів, ми побачим процес «народження» моцарели та рікотти,  оцінимо їх смак !

Далі їдемо в Остуні – "Белей Місто". Його історичний центр розташован на вичині та нагадує велики біквитний торт. Ви прогуляєтесь звивистими вулочками Остуні, побачите кафедральний собор, побудований у  XV столітті та дізнаємось цікаву історію про "саму найдрівнішу маму в світі".

Потім відправляємось в Мандурію. Завітаємо до винного господарства, дегустація відомого вина Примитиво ди Мандурия. Апулія з часів стародавнього Риму рахується винним погребом Італії. Це єдине місце у світі, де виробляють 29 видів вина DOC и DOCG.  Американці пишаються каліфорнійським виноградом Зінфандель та вважають за краще не згадувати, що саме Примитиво являється його пращуром...

Повернення в Фазано. Вечеря у рибному ресторані.
Море Апулії офіційно визнане самим красивим та чистим морем в Італії. До нього відносяться з відчуттям глибокої поваги і море відповідає так само. Зранку і ввечері в невеличкі порти прибувають рибацькі човники і хозяї ресторанів дивують своїх гостей незвичайним смаком блюд, приготованих із свіжої риби. На вечерю на нас чекають в одному з найкращих рибних ресторанів, де ми зкоштуємо приголомшливі закуски та блюда, приготовані за місцевими рецептами, які ви зможете скоштувати лише в Апулії ! Ласкаво просимо у рибний рай !

Сніданок в готелі
Виїзд у Фазано. Фазано – відомий світовий курорт. Плоскі дахи домів потопають у кронах вікових олив, а на обрії море зливається з небом… Друга назва цього маленького містечка «Земля VIP». Кожний рік багато відомих людей приїздять сюди у відпустку, закохуються у це місце та повертаються сюди знову и знову. Фазано відомий своїм морем, довжелезними піщаними пляжами та самим великим у Європі зоо сафарі.

Далі їдемо в «Леді Барокко», - відомий Лечче.

Ця краса зобов'язана місцевому каменю, м'якому та міцном, який має властивість змінювати колір. Вдень місто уявляється золотим, через те, що промені сонця грають з віттінком каменя, а на заході сонця все забарвлюється у помаранчево-рожевий колір …

Тріумфальна арка Порту чи Наполі запрошує у старе місто поблукати по його вулочкам, доторкнутися до історії в Базиліці Святого Хреста, завітати на площу Дуомо та випити горнятко кави - еспрессіно у вуличному кафе.

На вечерю нас чекає володар тратторії, яка розташована в історичній частині Чельє Мессапіка. Це місто є гастрономічною столицею Апулії. Свіжі біологочно-чисті продукти «0 кілометру», стародавні рецепти, які передаються з покоління до покління та чудово приготовлене м'ясо… Мммм…

Після сніданку відправляємось до Кастель-дель-Монте – сама загадкова фортеця Европи. Вважається, що вона побудована у 13 столітті за наказом Імператора Фридриха II Гогенштауфена. Велична будівля розташована на горі, висота якої 540 м над рівнем моря. її  видно відівсюди тому друга назва Кастель-дель-Монте – «Корона Апулії». 

Після екскурсії в Кастель-дель-Монте Ви відправитесь до одного з відомих міст італійского каблука, місто Трані.

Гуляючи вулицями міста, його прекрасною набережною, ми дізнаємось, чому в 11 столітті в Апулії ледь не відбулась громадянська війна, чому покровитель Трані – Св. Микола, але не Микола Чудотворець, та як виник «Король Соборів» -  кафедральний собор міста, побудований біля самого моря.

Италія – країна піцци. Всім відома неаполетанська піцца, але і Апулія приготувала сюрпризи для гурманів. Фантазиія піццайоло не має кордонів, у кажного є секретні фішки тому ви оціните зусилля господаря ресторана ! Але ми спробуємо не лише піццу, а ще відомі апульйські закуски, від яких у кожному ресторані ломляться столи !

після сніданку зустріч із гідом в рецепціїї готелю.

Сьогодні Ваш гастрономічний день розпочнеться з візиту до міста Локоротондо, який  включен у «Список самих красивих кутів Італії». Він підноситься над Ітрийською долиною, яка відома тим, що тут вирощують аутентичні сорта білого винограду з якого виготовляють вино.

Далі чарівний Перино - господар  відмого ресторану в Чистерніно вікриє секрет, як він робить саму смачну пасту в Італії. В усіх ресторанах подают тільки свіжу пасту, а Перино готує її на ваших очах. Повірте, це варто Вашого  замилування !

Після обід переїзд в Альберобелло – єдине у світі місто з магічними  символами на конусообразних дахах. Два райони міста Айа-Піккола та Ріоне-Монті такі схожі, але такі різні... Квартал Айа-Піккола – більш стародавній, а Ріоне-Монті – справжній туристичний центр, де ви зможете гарненько роздивитися усі особливості трулло та спробувати смачні продукти,  виготовлені дбайливими селянськими руками: це сири, ковбаси, варені з червного перця та цибулі, вина лікери, ви побачите мережева, лляні скатертини та полотенця, зроблені руками по стародавнім технологіям, а також зможете подарувати вашим дітям свистки, які є традицією Альберобелло та вражають своїми формами та звуками !

Після сніданку візит до  ремесленого господарства по виробництву ковбаси – одне з найкращих в Італії. Обличчя цього господарства - ковбаса із свинячої шиї «Капоколло ді Мартіна Франка» (DOC). Її роблять за традиційним рецептом та без смакових добавок та барвників. Ви на власні очі процес зародження відомих ковбас  та посмакуєте ними.

Потім переїзд у печерне місто Матера, який прославився на весь світ, завдяки відомому фільму Мела Гібсона «Страсті Христові». важко уявити, що в цих кам'яних печерах до початку 70-х років  XX століття жили люди… Заплутані вулочки, пошарове розташування яких кдивують туристів, скельні церкви вражаютьуяву своєю монументальністю, а атмосфера міста занурює нас в одну з глав «Божественної Комедії» Данте… Матера була самим жебрачим містом Італії, але в  1993 році був взят під охорону ЮНЕСКО, і з цього часу в  унікального міста розпочалось друге життя. Від «ганьби Італії Италии» до визнання… Культурна столиця Європи 2019 г. - Матера!

Трансфер в аеропорт Барі

Повернення до дому

Подорож по Апулії
Подорож по Апулії

Винно-гастрономічний тур по Апулії

Місця, які відвідаемо: Барі - Поліньяно-а-маре - Фазано - Остуні - Мандурія - Лечче - Трані - Перино - Альберобелло

Враження

Вам сподобалась подорож із A-Priori ? Поділіться своїми враженнями з нами.

Слідкуйте за нами в Instagram та використовуйте #a-prioritour

Враження